Kamuoyunda bedelli askerlik düzenlemesi olarak adlandırılan yasa tasarısına doktorların emeklilik ücretlerinde 2000-1500 TL arası artış sağlayacak bir düzenleme ilave edilmiştir.
Halbuki emeklilikteki düşük ücretler tüm kamu çalışanlarının sorunudur. Bunun içinde yapılacak düzenlemenin kapsamı daha geniş olmalıdır. Memurların emeklilik hakları yeniden değerlendirilmeli ve yeni bir düzenlemeyle iyileştirmeler yapılmalıdır.
Bu nedenle doktorlarımıza yapılan bu iyileştirmenin tüm kamu çalışanlarını kapsayacak bir hale dönüştürülmesi çok önemli bir sorunu çözecek ve çalışanların beklentisini karşılayacaktır.
Ayrıca yıpranma payı ile ilgili olarakta başta AFAD çalışanlarımız olmak üzere yaptıkları işin zorluğu, yoğun iş yükü gibi nedenlerle yıpranmaktadırlar. Bu çalışanlarımız içinde yıpranma payının hayata geçirilmesi son derece yerinde olacaktır.
Bu konuda tasarı TBMM Plan Bütçe komisyonunda ve TBMM Genel kurulunda görüşülürken çalışanların beklentisi doğrultusunda düzenleme yapılmasını istiyoruz. Ek göstergelerin yükseltilmesi talebimizinde dikkate alınmasını bekliyoruz.
Bu konuda gerekli girişimlerde de bulunacağız. Umarız ki kapsayıcı, kamu çalışanlarının tamamına etki eden düzenlemeler hayata geçer. Yüksek enflasyon, düşük maaş gibi sorunlarla boğuşan kamu çalışanları da bir nefes almış olurlar.
Salih DEMİR
Genel Başkan