• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Üye Giriþi
Home Manşet Haberler Öğle Yemekleri İl Özel İdareden Verilecek
Öğle Yemekleri İl Özel İdareden Verilecek PDF Yazdır E-posta
Yazar Administrator   
Salı, 13 Temmuz 2010 09:11
Türk İmar-Sen çalışanların sorunları için girişimde bulunmaya ve sonuç almaya devam ediyor. Sendikamız tarafından son olarak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına, İl Özel İdaresi bünyesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinde görev yapan personelin öğle yemeklerinin İl Özel İdaresi tarafından karşılanması gerektiği ile ilgili bir başvuru yapmıştık.


Başvurumuzdaki konu hakkında yaşanan tereddütlerin giderilmesini ve il müdürlüklerinin bilgilendirilmesini talep etmiştik.

BaÅŸvurumuzu yanıtlayan BaÅŸbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi BaÅŸkanlığı tereddütlerin giderilmesi amacıyla Maliye Bakanlığı’na görüş sorulduÄŸuna dikkat çekerek Maliye Bakanlığı tarafından BaÅŸbakanlık bütçesinden karşılanacak personel giderleri ve harcamalarının Personel giderleri ve SGK’ya Devlet Primi giderleri olduÄŸunun ifade edildiÄŸi belirtildi.

Bu nedenle il müdürlüklerinde çalışan personelin bunlar dışında kalan harcamalarının (Yolluklar, Tedavi ve cenaze giderleri, Memurlara öğle yemeÄŸine yardım tertiplerinden yapılacak harcamalar) İl Özel İdarelerinin bütçelerinden herhangi bir aksaklık yaÅŸanmadan ödenmesi gerektiÄŸine dikkat çekildi. BaÅŸvurumuza verilen cevapta “İl Özel İdarelerine öve İl Afet Acil durum Müdürlüklerimize açıklayıcı nitelikte cevap verilmektedir” denildi.

Konu ile ilgili bir deÄŸerlendirme yapan Türk İmar-Sen Genel BaÅŸkanı Necati Alsancak tereddütleri giderdiklerini kaydederek “ Yaptığımız baÅŸvuruya verilen cevapla tereddütleri gidermiÅŸ olduk. Maliye Bakanlığı da öğlen yemeklerinin İl Özel İdaresi tarafından karşılanması gerektiÄŸini net biçimde ifade ediyor. Artık bu sorunun ortadan kalkması ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinde görev yapan personelin öğle yemeklerinin İl Özel İdaresi tarafından karşılanması gereklidir.” dedi.


Çarşamba, 01 Eylül 2010 12:37 tarihinde güncellendi
 
Formumuzu doldurun, Temsilcilerimiz en kısa sürede üyeliğinizi gerçekleştirsin
ONLİNE ÜYELİK
Haber Gönder

ETİK HABER

Memurlar Net Haber

Faydalı Linkler

Kurumlarımız

Gazetemiz

Nisan 2010 Gazete