• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Manşet Haberler Yemek Yardımı İçin Dava Açtık.
Yemek Yardımı İçin Dava Açtık. PDF Yazdır E-posta
Yazar admin   
Çarşamba, 07 Temmuz 2010 06:22
Türk İmar-Sen Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüklerinde görev yapan personellerin sorunlarının çözümü için mücadelesini sürdürüyor. Sendikamız son olarak bu birliklerde görev yapan personele yemek yardımı yapılması ve Genel Sekreterlik personelinin almış olduğu farklardan yararlanması için dava açtı.

Dava dilekçesinde Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün il özel idare bünyesinde kurulduğu hatırlatılarak “İl Afet ve Acil Durum ve Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü aynı kampus içerisinde görev yapmakta olup; 5902 sayılı Afet ve Acil Durumu yönetimi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunun 18/3. maddesinde yer alan “Müdürlüklerin harcamaları, İl Özel idarenin bütçelerine bu amaçla konulacak ödenek yapılır. Harcamalarda, İl Özel İdaresi Kanununda il genel meclisi ve il encümenine verilen yetkiler Vali tarafından kullanılır. Müdürlüklerin personel harcamaları ve personel ile ilgili diğer harcamalar başkanlık bütçesinden karşılanır” hükmü uyarınca, müvekkil sendika üyesine yemek yardımı yapılması ve bu yardımın İl özel İdare tarafından karşılanması ile Genel sekreterlik personelinin yararlandırıldığı diğer haklardan yararlandırılması zorunludur” denildi.

Dilekçede il özel idaresi çalışanlarının yararlandığı haklardan İl Afet ve Acil Durum ve Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü çalışanlarının da yararlandırılması talep edildi. Aksi yöndeki işlemlerin hukuka aykırı olduğuna dikkat çekildi.


Çarşamba, 01 Eylül 2010 10:37 tarihinde güncellendi
 

 

BAŞKANDAN

Formumuzu doldurun, Temsilcilerimiz en kısa sürede üyeliğinizi gerçekleştirsin
ONLİNE ÜYELİK

 


ETİK HABER

Memurlar Net Haber

Faydalı Linkler

Kurumlarımız

Gazetemiz

Nisan 2010 Gazete