|
Teknoloji çağında gelen cep telefonu yasağı için girişimde bulunduk. |
|
|
|
|
Yazar Administrator
|
|
Salı, 20 Nisan 2010 11:02 |
Tapu Kadastro 20. bölge Müdürlüğü teknoloji çağında getirdiği cep telefonu yasağıyla tepkileri üzerine çekti. 8 Nisan 2010 tarihinde bağlı Tapu Sicil Müdürlüklerine bir yazı gönderen 20. Bölge Müdürlüğü, personelin cep telefonu kullanmasını yasakladı. Cep Telefonunu yasaklayan Bölge Müdürlüğü, personelin iletişim kurması için müdürlüğün dahili telefonlarını kullanmalarını istedi.
İletişim çağında gelen bu komik yasak üzerine Türk İmar-Sen Genel Merkezi harekete geçti. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne bir yazı yazan sendikamız, hangi gerekçeyle getirildiği anlaşılamayan bu yasakla personelin haberleşme hürriyetinin kısıtlandığını belirtti. Sendikamız yazıda ayrıca, kurumda cep telefonu kullanımından kaynaklanan sakıncanın kişileri ilgilendirdiği, bu sebeple oluşacak hukuka aykırı fiillerden de ilgili kişilerin sorumlu tutulabileceğini belirterek, kişileri ilgilendiren bir konuda tüm personelin iletişim araçlarından mahrum bırakılmasının hukuka aykırı olduğunu belirtti.
Türk İmar-Sen Genel BaÅŸkanı Necati Alsancak, yasaÄŸa bir anlam veremediklerini belirterek “Tapu Kadastro Genel müdürlüğüne yazdığımız yazıyla yasağın sona erdirilmesini ve sendikamıza bilgi verilmesini istedik. Genel Müdürlüğün konuyla ilgilenerek hukuka aykırı olan bu uygulamaya son vereceÄŸini umuyoruz.” dedi.

|